viernes, 11 de noviembre de 2011

Los Desastres de la Guerra de Francisco de Goya


CULTURA


La col•lecció del Museu de Mataró

A Ca l'Arenas, a partir del 4 de novembre de 2011

Com a cloenda de la temporada Art i guerra, el Museu de Mataró exhibeix a la planta baixa de Ca l’Arenas la col·lecció dels 80 gravats de Francisco de Goya (1746-1828) de la sèrie Los Desastres de la Guerra que conserva al seu fons.

Els gravats corresponen a l'estampació realitzada durant la Guerra Civil l’any 1937, a partir de les planxes originals de Goya a la Calcografía Nacional de Madrid, organisme que encara les conserva.

Amb aquest tiratge, el govern de la República cercava no només el benefici econòmic derivat de la venda del producte a l'estranger, sinó dur a terme, alhora, una operació de gran prestigi: realitzar, per primera vegada, la impressió conjunta de les sèries de gravats de Goya i fer-la a la Calcografía per demostrar que, malgrat el conflicte, s’estava tècnicament i materialment capacitat per tirar endavant un projecte tan ambiciós com aquest.

Les quatre sèries de gravats de Goya Los Caprichos, Los Desastres de la Guerra, La Tauromaquia i Los Disparates o Proverbios  van ingressar al Museu l'agost de l'any 1944, en formalitzar-se el dipòsit d’obres d’art entre el Patrimonio Artístico Nacional i el Museu de Mataró.

Tant la mostra de Los Desastres de la Guerra com la d’Art i Guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil; l’exemple de Mataró, es poden visitar els divendres, dissabtes i diumenges, de 6 a 9 del vespre, a Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró (carrer d’Argentona, 64).

Entrada lliure.

VOLVER A LA PORTADA

-

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.