martes, 31 de enero de 2012

Un reportatge sobre casos d’inclusió amb el suport d’entitats, premiat per l'Ajuntament de Barcelona


‘Triomfs sobre la marginació’ reuneix sis testimonis de superació personal en què l’acció social ha estat clau per sortir endavant

Els 6.000 euros del premi, cedits a ECAS per la seva col·laboració a través de l’Agència de Comunicació Social

El reportatge ‘Triomfs sobre la marginació’, en què sis persones que han patit situacions d’exclusió relaten la seva lluita per recuperar una vida digna amb el suport de diferents entitats d’acció social, ha estat guardonat amb un dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació en la seva dinovena edició. L’autor del reportatge, el periodista Fidel Masreal, ha cedit a ECAS els 6.000 euros amb què esta dotat el premi per la col·laboració prestada a través de l’Agència de Comunicació Social i de les entitats membres de la federació que van facilitar els testimonis: Arrels, Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, Acollida i Esperança, Salut i Comunitat, Servei Solidari, Els Tres Turons i Surt.

El reportatge, publicat el 17 d’octubre de 2010 –coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa— a El Periódico de Catalunya, està basat en les entrevistes a quatre homes i dues dones atesos per entitats socials per superar diferents situacions: manca d’habitatge, pas per presó, toxicomania, immigració, trastorn mental i violència de gènere. Els testimonis van destacar dos elements com a motors dels seus triomfs sobre la marginació: la voluntat i la tasca d’assistents socials, psicòlegs, educadors i voluntaris.

Així ho ha recordat el Pedro, que va prestar la seva experiència personal de privació de llibertat i avui ha volgut donar les “gràcies a les entitats, que fan una gran tasca”. Fidel Masreal ha agraït tant l’aposta dels mitjans que creuen en la importància dels temes socials, com l’exemple dels qui lluiten i la feina dels qui els donen suport: “Si se’ls talla les ales a les entitats socials, ho pagarem molt car, no només moralment, sinó també econòmicament”. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, li ha agraït en nom de la federació la donació desinteressada i el compromís amb la tasca de les entitats: “Informar de la realitat que viuen els col·lectius vulnerables i de la feina que fem des de l’acció social sensibilitza la ciutadania i és una mostra de la necessària corresponsabilitat, també dels mitjans de comunicació, per construir una societat més cohesionada”.

L’Agència de Comunicació Social es va posar en marxa l’any 2009 per potenciar la presència de temes socials als mitjans de comunicació amb un enfocament positiu i constructiu, capaç de posar en valor els fruits de les polítiques socials i la tasca d’inclusió que duen a terme les entitats amb els col·lectius més vulnerables.

El Premis del CMBS han reconegut també les contribucions “a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat” del documental ‘Escanyats per la hipoteca’ (emès pel programa 30 minuts de TV3, el treball ‘Àpats en companyia´ (Extrarradi, COM Ràdio) i la seu web d’Arrels Fundació . L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, presidit per Maite Fandos, Tinent d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de la ciutat i presidenta del CMBS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.