jueves, 18 de octubre de 2012

Vols fer un voluntariat? Llegeix aquesta guia ràpida per saber per on començar! / ¿Quieres hacer un voluntariado? Lee esta guía rápida para saber por dónde empezar!

CATALÀ


Els motius que mouen una persona a fer voluntariat poden ser molts i molt diversos. Però més enllà de la nostra voluntat, calen una sèrie de recursos per saber on i com fer un voluntariat. Aquí te n'oferim alguns!

Els motius que mouen una persona a fer voluntariat poden ser molts i molt diversos. En general, però, és comú el sentiment de solidaritat envers les persones que pateixen una situació difícil sigui per malaltia, solitud, pobresa, discapacitat... i el desig de millorar la seva vida.
El voluntariat, necessàriament, s’ha de dur a terme en el si d’una entitat social i d’entitats n’hi ha de tot tipus i de tots els àmbits.

El primer que cal tenir clar és que ser voluntari implica un compromís amb una entitat social. La FCVS convoca sessions informatives sobre voluntariat en les quals s’informa sobre què significa ser voluntari i es dóna assessorament a les persones interessades perquè sàpiguen a quina entitat dirigir-se.
Moltes entitats socials utilitzen recursos informàtics per donar a conèixer les seves demandes de voluntariat per tal que els ciutadans i les ciutadanes sàpiguen a on poden col·laborar i en què consistiria la seva tasca de voluntariat.

Trobareu demandes de voluntariat a:

Borsa de Voluntariat Social de la FCVS
http://borsa.voluntaris.cat/

Haces Falta
www.hacesfalta.org

Torre Jussana 
ttp://tjussana.entitatsbcn.net/tj/ofertesvoluntariat.php

Un cop sabem on farem el voluntariat, cal tenir en compte que ens cal una mínima formació prèvia. Sovint les mateixes entitats organitzen cursos de formació per als nous voluntaris, però també existeix l’Escola de Formació de voluntariat de la FCVS on s’hi imparteixen cursos d’iniciació al voluntariat (amb una formació bàsica per a l’acció voluntària) i cursos d’aprofundiment en diferents àmbits: voluntariat en l’àmbit de la salut, formació de suport emocional i creixement personal, etc.

-------------------

CASTELLANO


Los motivos que mueven a una persona a hacer voluntariado pueden ser muchos y muy diversos. Pero más allá de nuestra voluntad, se necesitan una serie de recursos para saber dónde y cómo hacer un voluntariado. Aquí te ofrecemos algunos!

Los motivos que mueven a una persona a hacer voluntariado pueden ser muchos y muy diversos. En general, sin embargo, es común el sentimiento de solidaridad hacia las personas que padecen una situación difícil sea por enfermedad, soledad, pobreza, discapacidad ... y el deseo de mejorar su vida.

El voluntariado, necesariamente, se llevará a cabo en el seno de una entidad social y de entidades hay de todo tipo y de todos los ámbitos.

Lo primero que hay que tener claro es que ser voluntario implica un compromiso con una entidad social. La FCVS convoca sesiones informativas sobre voluntariado en las que se informa sobre qué significa ser voluntario y se da asesoramiento a las personas interesadas para que sepan a qué entidad dirigirse.

Muchas entidades sociales utilizan recursos informáticos para dar a conocer sus demandas de voluntariado para que los ciudadanos sepan dónde pueden colaborar y en qué consistiría su tarea de voluntariado.

Encontrará demandas de voluntariado en:

Bolsa de Voluntariado Social de la FCVS
http://borsa.voluntaris.cat/

Haces Falta:
www.hacesfalta.org

Torre Jussana
ttp://tjussana.entitatsbcn.net/tj/ofertesvoluntariat.php

Una vez sabemos donde haremos el voluntariado, hay que tener en cuenta que necesitamos una mínima formación previa. A menudo las mismas entidades organizan cursos de formación para los nuevos voluntarios, pero también existe la Escuela de Formación de voluntariado de la FCVS donde se imparten cursos de iniciación al voluntariado (con una formación básica para la acción voluntaria) y cursos de profundización en diferentes ámbitos: voluntariado en el ámbito de la salud, formación de apoyo emocional y crecimiento personal, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.