viernes, 1 de junio de 2012

L’essència del detall - Manuel Carnicer (Mataró 1921- Barcelona 1998)


Museu de Mataró
De l’1 de febrer al 6 de maig de 2012

Demà dia 1 de febrer a dos quarts de vuit del vespre s’inaugura a Can Serra- Museu de Mataró, l’exposició L’essència del detall. Manuel Carnicer (Mataró 1921- Barcelona 1998).

 La mostra presenta l’obra d’un artista nascut a Mataró però desconegut per la ciutat, Manuel Carnicer i Fajó (Mataró, 22 d’abril de 1921– Barcelona, 16 de setembre de 1998) gràcies a la donació de la Sra. Gertrudis Escolà, vídua de l’artista, mediada per l’Associació d’Amics dels Museus de Catalunya. La mostra es complementa amb la col·lecció que la família ha prestat per comprendre millor la dimensió de l’artista.

 Manuel Carnicer va néixer a Mataró, tot i que desenvolupà la seva vida professional i artística a Barcelona. Va cultivar diferents modalitats pictòriques de temàtica figurativa que combinà amb la seva professió de delineant, destacant sobretot els dibuixos d’estil hiperrealista que començà a dibuixar a partir de la dècada dels setanta.

A l'exposició L'essència del detall s'hi presenten les 46 obres sobre paper donades al Museu de Mataró junt amb les que els familiars de l'artista han cedit per a la mostra: aiguades, sanguines, llapis, tintes, llapis de colors, carbons, tècniques mixtes, etc., treballs que permeten repassar de manera representativa la trajectòria artística del pintor i dibuixant, des dels seus inicis fins a la consolidació del seu estil més personal.

 La mostra és una molt bona ocasió per conèixer l’obra de Manuel Carnicer des dels seus inicis. Agraim la donació de la Sra. Escolà i la seva col·laboració, la dels seus familiars i la feina i el suport que en tot moment hem tingut per part dels Amics dels Museus de Catalunya.

 HORARIS

Laborables i festius, de 6 a 9 del vespre
Tancat els dilluns i els dies 6 d’abril i 1 de maig
Visita guiada cada dimecres a les 7 del vespre
Visites concertades per grups i escolars, cita prèvia al telèfon 93 741 29 30

 El Carreró, 17-19
08301 Mataró (Barcelona)
Tel. 937 58 24 01
museum@ajmataro.cat
www.mataro.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.